Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η δύναμη της θέλησης:Oscar Pistorius


Ως «πρωτοφανές φαινόμενο» χαρακτηρίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους. Ο 24χρονος παραολυμπιονίκης, που χθες κατάφερε να «λυγίσει» όλο το γήπεδο, αφού έτρεξε με τα δυο του τεχνητά πόδια, και τερμάτισε δεύτερος, στον ημιτελικό των 400 μέτρων ανδρών, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, και ανταγωνιζόμενος στα ίσα, τα μεγαθήρια του παγκόσμιου στίβου.

Όσο συγκλονιστικός είναι όμως ο άθλος του, άλλο τόσο συγκλονιστική είναι και η ιστορία ζωή του, που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα.

Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Ο Όσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1986 στη Νότια Αφρική.

Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Από τη μέρα που ήρθε στον κόσμο αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα, εξαιτίας του ότι δε διέθετε περόνη στα δυο του πόδια αλλά μόνο μια ινώδη ζώνη που ανάγκασε τους γιατρούς να τα ακρωτηριάσουν λίγο κάτω από το γόνατο, μόλις στην ηλικία των 11 μηνών. Ο Πιστόριους, σε αντίθεση με πολλά παιδιά της ηλικίας του, αντιμετώπισε εξαρχής με ρεαλισμό, ομοψυχία και ωριμότητα το ανατομικό του πρόβλημα, το οποίο δεν τον πτόησε αλλά τον παρακίνησε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό από πολύ μικρή, μάλιστα, ηλικία.
Από τα 11 του χρόνια ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, ενώ το 2004 κάνει και την παρθενική του εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας.

Όλος ο πλανήτης, μιλά για τις επιδόσεις του. Από το 2005 μέχρι και το 2007, ο “Blade Runner”, κατακτά χρυσά μετάλλια, σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, συντρίβοντας παράλληλα τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.

Τότε είναι που αποφασίζει πως θα πρέπει να δοκιμάσει την τύχη του σε διεθνείς αγώνες στίβου για άτομα χωρίς αναπηρία, έχοντας ως αντιπάλους του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Οι εντυπωσιακοί χρόνοι που πραγματοποιεί, ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους του κλασικού αθλητισμού, με πολλούς να υποστηρίζουν πως τα τεχνητά του μέλη , τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και χρησιμοποιεί ο Πιστόριους για να τρέχει, του προσφέρουν μεγαλύτερο διασκελισμό, επομένως και μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι των συναθλητών του.

Δεν διστάζουν δε, να τα χαρακτηρίσουν και ως ένα είδος… «ντοπαρίσματος»!

Φανερά προσβεβλημένος, ο 25χρονος Πιστόριους,  δε διστάζει να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), απ΄όπου και βγαίνει τελικά νικητής.

Η αθλητική του σταδιοδρομία συνεχίζεται, με τα μετάλλια να μην σταματάνε.

Μέχρι χθες, που ο Όσκαρ ή αλλιώς… «Blade Runner» όπως τον αποκαλούν, κατάφερε ν΄αποδείξει το μεγαλείο ψυχής του στο μέγιστο.

Τον αγώνα, παρακολούθησε ο πατέρας του, Χένκε Πιστόριους, σε καφετέρια του Γιοχάνεσμπουργκ. Μετά τη νίκη του γιου του, δήλωσε φανερά συγκινημένος:

«Το να βρίσκεσαι στην κορυφή, εκεί που πάλεψες, που ονειρεύτηκες και που έλπιζες ν΄ανέβεις είναι υπέροχο συναίσθημα. Νιώθω περήφανος γι΄αυτόν!»

Όσο για το ποιο είναι το «γούρι» του Όσκαρ πριν από κάθε αγώνα;

Η προσευχή προς την μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή πριν 11 χρόνια!


http://www.madata.gr/athletic/olympic-2012/214143.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου