Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βιβλιοπροτάσεις για γονείς και παιδιά

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε 
 Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε
Τα χέρια είναι για να χαιρετάμε, να παίζουμε, να χειροκροτάμε, να μετράμε, να βοηθάμε τους άλλους, να κατασκευάζουμε πράγματα, να μας κρατάνε ασφαλείς. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να χειριστούμε τα συναισθήματά μας χωρίς να καταφύγουμε σε επιθετική συμπεριφορά.
Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου τα παιδιά θα καταλάβουν ότι η βία ποτέ δε βγαίνει σε καλό. Κάθε παιδί μπορεί να κάνει με τα χέρια του διασκεδαστικά και εποικοδομητικά πράγματα, να τιθασεύει τα έντονα συναισθήματα θυμού ή ζήλιας βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις όταν του έρχεται να χτυπήσει κάποιον. Πώς; Χοροπηδώντας, ζωγραφίζοντας, συζητώντας...
Τα κείμενα είναι απλά και σύντομα ώστε να διαβάζονται μεγαλόφωνα από ένα παιδί, από μία ομάδα ή μία τάξη. Η χαριτωμένη εικονογράφηση και η αμεσότητα των φράσεων καθοδηγούν τα παιδιά στην υιοθέτηση βασικών κανόνων καλής συμπεριφοράς.
Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα για συζήτηση και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν με τα παιδιά.
http://www.metaixmio.gr/products/891--.aspx



Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε 

Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε

Χρειάζονται μόνο 24 γράμματα για να φτιάξουμε εκατομμύρια λέξεις. Άλλες είναι μικρές, άλλες μεγάλες, άλλες εκφράζουν ευγένεια, άλλες όχι. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν μαθαίνουν περισσότερες λέξεις. Και τις χρησιμοποιούν. Αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και λέξεις που πληγώνουν.
Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι λέξεις τούς ανήκουν, ότι πριν μιλήσουν μπορούν να σκέφτονται και μετά να επιλέγουν τι θα πουν και πώς θα το πουν. Θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν απλοί, θετικοί τρόποι να αντιδρούν όταν οι άλλοι τους λένε λόγια που τα πληγώνουν. Θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της λέξης συγγνώμη, όταν οι δικές τους λέξεις θα πληγώσουν κάποιον άλλο.
Τα κείμενα είναι απλά και σύντομα ώστε να διαβάζονται μεγαλόφωνα από ένα παιδί, από μία ομάδα ή από μία τάξη. Η χαριτωμένη εικονογράφηση και η αμεσότητα των φράσεων καθοδηγούν τα παιδιά στην υιοθέτηση βασικών κανόνων καλής συμπεριφοράς.
Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα για συζήτηση και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα παιδιά.

 http://www.metaixmio.gr/products/892--.aspx

 

Ο δράκος του φόβου

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ 

Καμιά φορά, όταν πηγαίνεις για ύπνο τα βράδια, φοβάσαι λίγο. Ίσως γιατί είναι σκοτεινά. Ίσως γιατί είσαι ολομόναχος στο δωμάτιο. Ίσως γιατί τη νύχτα είναι τόσοι άγνωστοι οι ήχοι και οι κινήσεις. Μπορεί και για όλα αυτά ο φόβος σου να μεγαλώνει. Συχνά όμως, αρκεί να έρθει κάποιος που θα καταλαβαίνει πως νιώθεις. Αρκεί να σου πει μία καληνύχτα. Αρκεί να σε παρηγορήσει με ένα χάδι. Αρκεί για όλα αυτά να φωτίζονται τα σκοτάδια και ο φόβος σου να γίνεται πολύχρωμος χαρτοπόλεμος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

http://www.politeianet.gr/books/o-drakos-tou-fobou-195760

 

Τι νιώθεις: Σειρά Α' :Τόμοι 15


Η Σειρά: Τι νιώθεις Α΄ αποτελείται από 15 βιβλία:

Θυμός, Ζήλια, Απογοήτευση, Δειλία, Ελευθερία, Φιλία, Απαισιοδοξία, Ειλικρίνεια, Ευτυχία, Φθόνος, Κακία, Πλεονεξία, Μίσος, Χαρά, Θέληση
Μια μοναδική επαφή με το θαυμαστό κόσμο των συναισθημάτων που θα σας καταπλήξει!
Αναπτύσσουν την προσωπικότητα, διαμορφώνουν το χαρακτήρα, διαβάζονται ευχάριστα. Εργαλείο εκπαίδευσης.
Η σειρά “Τι Νιώθεις” είναι εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία στα οποία ομάδα ειδικών παιδαγωγών εξηγούν στα μικρά παιδιά τη λειτουργία των συναισθημάτων, π.χ. την κακία, τη ζήλια κ.τ.λ.Εξηγώντας τη λειτουργία των συναισθημάτων εξηγούν τη βάση και την αφετηρία όλων των μορφών κοινωνικής συμπεριφοράς.Τα καταφέρνουν πολύ καλά γιατί αφενός σέβονται τις απόψεις των ειδικών επιστημόνων και αφετέρου μιλούν στην ψυχή του παιδιού με τον κατάλληλο τρόπο.


 

Ένας καλόκαρδος ... καρχαρίας

















Ξέρω έναν καρχαρία, που δε χάνει ευκαιρία, για να αρχίσει φασαρία. Τι επάγγελμα κι αυτό, ψάρι ναναι τρομακτικό! Ένα παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και της ένωσης μέσα στην κοινωνία.


Το αστείο βιβλίο με τα συναισθήματα

Χαρούμενοι, λυπημένοι, ενθουσιασμένοι... Όπως κι αν νιώθουμε, ο Τοντ και οι φίλοι του είναι εδώ για να μας δείξουν πως κάθε συναίσθημα έχει την αξία του και είναι πολύ σημαντικό. Διάβασε την ιστορία και συμπλήρωσέ τη με τα αυτοκόλλητα, για να ανακαλύψεις κι εσύ τα συναισθήματά σου.



Η παλέτα των συναισθημάτων

Η Συναισθηματικούλα συχνά έκλαιγε χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί, και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς αισθανόταν. Ώσπου μια μέρα γνώρισε ένα ζωγράφο. Κι εκείνος της έδειξε πως όλοι μέσα μας έχουμε χιλιάδες συναισθήματα και της έμαθε πώς να τα ξεχωρίζει…


 
Το πρώτο μου βιβλίο για τα συναισθήματα
(για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας)
Το "Πρώτο μου βιβλίο για τα συναισθήματα" απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα διάφορα συναισθήματα και συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά.

Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη Χαρά, τη Λύπη, την Αγάπη, το Φόβο, την Ντροπή και ένα σωρό από άλλα "εύκολα" και "δύσκολα" συναισθήματα, που δίνουν χρώμα στο παζλ της ζωής μας και μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί.

Με πολύ απλό και κατανοητό κείμενο και εικόνες, εξηγούνται οι διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις και η κατανόησή τους γίνεται ένα υπέροχο παιχνίδι μέσα στο παζλ των συναισθημάτων για μικρούς και μεγάλους.

 

Οι σαράντα εφιάλτες




Ένας οδοστρωτήρας πατάει τον κάλο του Στέλιου, γιγάντιοι τερμίτες και τεράστιοι σκόροι κυνηγάνε μια μοναχοκόρη, ένας αετός αρπάζει το αγαπημένο παιχνίδι της Αννίτας, ένας κροταλίας εξομολογείται στην Αμαλία ότι
είναι η αγάπη του η μεγάλη και δε θέλει καμιά άλλη. Όλοι μας βλέπουμε εφιάλτες, ιδίως άμα τρώμε με τις ώρες πτι φουρ και πάστα φλώρες. Ποιος δεν έχει ακούσει ένα μουγκρητό να έρχεται από την κουζίνα ή δεν έχει δει μια ουρά δράκου να σαλεύει πίσω από την κουρτίνα; Ποιος δεν έχει δει ένα πλοκάμι να προβάλλει κάτω από το κρεβάτι ή δεν έχει νιώσει ένα κρύο άγγιγμα στην πλάτη;
Ένα βιβλίο που διασκεδάζει τα παιδιά και τα βοηθάει να μιλήσουν με τους δικούς τους τρόπους για τους εφιάλτες, τις φοβίες και τις ανησυχίες τους.


 

Το δέντρο που έδινε

Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι». Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διαβασμά του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας.
Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της... κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα.


 

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο


Το κομμάτι που λείπει καθόταν μοναχό του περιμένοντας κάποιον να έρθει και να το πάει κάπου...
Ο μύθος της αναζήτησης και της ολοκλή­ρωσης που έχει συγκινήσει αναγνώστες κάθε ηλικίας. Όλοι μας ψάχνουμε την ολοκλή­ρωση μέσα από την αγάπη. Το ταξίδι είναι συνάμα πραγματικό και μεταφορικό, το τέλος αναμενόμενο, αλλά με μια συγκινητική μετα­φορική διάσταση. Την ολοκλήρωση και την αγάπη θα τα βρούμε πρώτα μέσα μας.



 

Περισσότερα βιβλία που ξεκλειδώνουν τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου